Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 15 juni 2017

Kamperen is uit, vakantiehuis in

Kamperen is uit, vakantiehuizen zijn in. „Een huisje met het comfort van thuis, dat is de trend”, zegt financieel directeur Coen van der Wel van Roompot Vakanties.

Sinds 2012 groeide het aantal huisjesterreinen in Nederland met ruim een kwart naar omstreeks 1500, meldt de Rabobank in een rapport. Inmiddels is er volgens de bank sprake van een ’sterk verzadigde markt’ met omstreeks 300.000 slaapplaatsen.

Des te meer reden om bij de aankoop van een vakantiehuis goed op te letten, zeker als je het deels wilt verhuren. Er zijn sowieso al reusachtig veel valkuilen waar je in kan trappen.

Extra kosten
„Het aankoopbedrag is één. Daarnaast is heel belangrijk wat de jaarlijkse kosten zijn”, zegt directeur Frank de Groot van Vakantie Makelaar. Het gezamenlijke zwembad, de verlichting en wegen zullen ook betaald moeten worden. Plus de vermogensbelasting en de eventuele belasting over de huurinkomsten.

Onlangs startte Roompot de bouw van zijn nieuwste vakantiepark Noordzee Beach Village aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Er komen 560 recreatiewoningen. Hier zijn de zogenaamde parkkosten tussen €1600 en €1900 per jaar. Samen met ander vaste lasten, zoals ozb, internet en elektra, ligt er dan een jaarlijkse rekening van omstreeks €6000 voor een bungalow (kosten vanaf €150.000 excl. btw).

Bron en hele artikel: Telegraaf