28 februari 2015

Emoties over Boomhiemke lopen hoog op

Boze en teleurgestelde eigenaren van stacaravans op camping Boomhiemke op Ameland hebben zich zaterdag fel uitgesproken tegen de plannen van eigenaar Roompot om ten minste 120 stacaravans op het park per 1 januari 2016 te verhuizen. Dat gebeurde op een bijeenkomst in Zuidhorn, waar tientallen caravaneigenaren bij elkaar kwamen.
Daarbij liepen de emoties soms hoog op, aldus wethouder Will Bakema van Ameland, die ook aanwezig was. ,,En dat is logisch. Het gaat soms om oudere mensen die al jarenlang naar Ameland komen en nu ineens hun vertrouwde plek kwijtraken. Die kunnen niet zomaar ergens anders heen. Zij zijn boos op Roompot."
Dat komt mede door de slordige wijze waarop Roompot met hen is omgegaan, vindt Bakema. ,,De brief waarin hun is uitgelegd dat hun caravan per 1 januari 2016 moet verhuizen, is in sommige gevallen te laat aangekomen. Er is een opzegtermijn van een jaar, maar als de brief pas op 8 januari op je mat valt, is dat gewoon te laat."
Liever had Bakema ook gezien dat de verhuizing van de caravans over een langere termijn plaats zou vinden, zodat de eigenaren meer tijd zouden hebben om een nieuwe plek te zoeken. Daarbij wil de gemeente hen graag helpen. ,,Wij zijn bezig nieuwe locaties te vinden, in overleg met alle betrokken partijen."

Bron en hele artikel: Friesch dagblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten