4 januari 2017

Vakantieparken Roompot worden nog groener


Roompot Vakanties gaat haar bungalowparken fors groener maken. Want de consument wil niet alleen bungalows met meer luxe maar ook vakantieparken met betere- en meer groenvoorzieningen.

In eerste instantie lijkt het op een charme-offensief van Roompot. Want zij en de andere aanbieders in de branche worden in de gaten gehouden vanwege de bouw van huisjes aan het strand.

En dat wordt over het algemeen juist niet gezien als milieuvriendelijk. Maar als je dieper in de materie duikt, dan zie je dat hier sprake is van groene innovatie; lees verder....

Noordzee Beach Village in Nieuwvliet-Bad, een nieuw vakantiepark van Roompot, is het eerste project waar de groene, natuurlijke aanpak gaat worden gehanteerd. Dit is een project waarbij 4 bestaande campings tot één groot resort worden samengevoegd. Gave plekken om te verblijven zoals beach houses (maar niet echt op het strand, maar aan de rand van het natuurgebied) en lodges. EN Met volop natuur.

Er vindt een vervlechting van duinen met park plaats. Veelbelovend! :) Door een natuurlijke situatie te laten bestaan waar bijvoorbeeld ook veel dieren kunnen leven. Duinen en park worden als het ware in elkaar geschoven.

Het naburige natuurgebied De Verdrinken Zwarte Polder wordt daartoe betrokken bij het project. Niet om deze vol te bouwen, maar om verbeteringen aan te brengen. Dit duinlandschap gaat bijna naadloos over in Noordzee Beach Village. Want de loopbrug leidt van het park naar De Verdrinken Zwarte Polder en van daar naar het strand.

Roompot Vakanties gaat haar nieuwe groene doelen realiseren in een groen pact met de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en Stichting Landschapsbeheer Zeeland SLZ).

Bronnen:www.pzc.nl; www.noordzeebeachvillage.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten