20 september 2017

Roompot opent de jacht op Belgische vakantiemarkt

Roompot Vakanties opent een luxe vakantiepark in het Belgische Bredene. De grootste vakantieaanbieder van Nederland ziet Breeduyn Village als een eerste stap om de Belgische vakantiemarkt te veroveren.

Het nieuwe vakantiepark Breeduyn Village, dat vlakbij het strand ligt, telt 63 luxe vakantiebungalows. Roompot heeft verder in de badplaats Blankenberge twee grote Belgische kustcampings overgenomen. De campings Jamboree en Bonanza II liggen naast elkaar en beschikken over zo’n 700 staplaatsen. Op termijn worden de parken samengevoegd en herontwikkeld tot een vakantiepark met luxe lodges, bungalows en caravans.

,,Er is veel vraag naar plekken aan de Belgische kust, het is voor ons dus een logische stap'', zegt Jurgen van Cutsem, algemeen directeur van Roompot Vakanties. In de maanden juli en augustus zijn Blankenberge en Bredene druk bezochte badplaatsen. Maar,  zegt Van Cutsem, het Vlaamse aanbod is vaak verouderd. Veel vakantiehuizen stammen uit de jaren zeventig en tachtig en zijn eigendom van particulieren of investeringsmaatschappijen. Niet altijd moderniseren ze hun recreatiewoningen. Roompot Vakanties ontzorgt de eigenaren door het recreatievastgoed te beheren en te exploiteren, uiteraard tegen een vergoeding.

Bron en hele artikel: BN