20 juni 2018

Roompot Vakanties bouwt haar eerste gasloze resort

Roompot Vakanties begint dit jaar nog met de bouw van haar eerste resort dat geheel met elektriciteit in de energiebehoefte voorziet. Het kleinschalige luxe resort wordt zonder gasaansluiting aangelegd. De 86 duurzame en energiezuinige woningen, die bijna allemaal aan het water liggen, gaan in het weekend van 28 en 29 april in de verkoop.

Roompot Water Village

Roompot Water Village zal voor een groot gedeelte uit water bestaan. Het park komt dicht bij de Noordzee te liggen aan Nationaal Park Oosterschelde en bij het strand van het Zeeuwse dorp Kamperland. De gasten kunnen gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het naastgelegen Roompot Beach Resort. Hier bevinden zich onder andere een jachthaven, een subtropisch zwembad, diverse sportfaciliteiten en verschillende restaurants.

86 duurzaam gebouwde woningen 

De 86 van duurzame materialen gebouwde woningen worden verwarmd met behulp van warmtepompen. Hierdoor is een gasaansluiting niet nodig. Voor opwekking van de energie worden ze voorzien van zonnepanelen. Door uitbreiding van het aantal zonnepanelen kan de woning geheel energieneutraal worden uitgevoerd, het zogenoemde nul-op-de-meter.

Band Roompot met natuur

Roompot-CEO Jurgen van Cutsem: “Onze resorts staan in directe verbinding met de natuur en we willen er alles aan doen om de schitterende omgeving te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren. Energieverbruik en -opwekking is daar een belangrijk onderdeel van en we zijn daarom constant op zoek naar manieren om dit op onze resorts verder te verbeteren. Op Roompot Water Village is dat bijzonder goed gelukt en daar zijn we heel trots op.”

Bron: Pretwerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten