17 februari 2020

Opnieuw stapt een locatie met strandhuisjes over van Landal naar Roompot

De 90 strandhuisjes in het Noord-Hollandse Julianadorp hijsen met ingang van 1 januari 2021 de Roompot-vlag. Opnieuw gaat daarmee een locatie over van Landal naar Roompot. Is hier sprake van een oplaaiende concurrentiestrijd?

Op 10 februari j.l. werd ook de overgang van strandhuisjes in Hoek van Holland bekend gemaakt. Landal geeft aan dat zij niet bewust afscheid nemen van de verhuur van strandhuisjes en noemen het verlies van beide locaties ‘jammer’.

Zowel Roompot als Landal zijn in handen van private equity partijen. In oktober 2019 berichtte het FD dat investeringsmaatschappij PAI de vakantiepark-keten Roompot in de etalage heeft gezet. Om deze ‘etalage’ aantrekkelijker te maken is het van belang om een mooi portfolio te kunnen tonen.

Ook Landal is sinds februari 2018 in handen van een private equity partij: Platinum. Tijdens een interview in september 2019 gaf directeur Dirk Anbeek al aan dat een private equity partij over het algemeen toewerkt naar een Landal verkoop in de toekomst. Ook Landal is dus gebaat bij een mooi portfolio. Bij deze organisatie zien we de laatste tijd vooral veel uitbreidingen in het buitenland, met name in Engeland en Denemarken.

Logische combinatie met Roompot Resort Duynzicht
De 90 strandhuisjes in Julianadorp bevinden zich op 1 km van het Resort Duynzicht waar Roompot luxevilla’s voor 6 personen aanbiedt. Omdat beide verblijfstypes een andere doelgroep aanspreken, vullen ze elkaar prima aan in het aanbod. Zo hebben de luxevilla’s van Duynzicht elk een sauna en een privétuin waarin gasten languit kunnen genieten. Bij de strandhuisjes ligt de nadruk vooral op de beleving van op het strand te kunnen slapen en vertoeven.

Bron en hele artikel: pretwerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten