19 juli 2020

Gemeente Goes reikt eerste Zeeuwse Groene Pluim uit aan Roompot

Gemeente Goes heeft als eerste Zeeuwse gemeente de Groene Pluim uitgereikt aan Grafisch Bedrijf Goes en aan Roompot.

Duurzaamheid
De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor organisaties die duurzaam ondernemen. Gemeente Goes zet actief in op het verduurzamen van bedrijven en heeft daarom de organisatie naar Zeeland gehaald. Goes wil in 2045 energieneutraal zijn. Daarom stimuleert de gemeente onder andere bedrijven om mee te werken aan dit doel. In Goes zijn verschillende ondernemers al bewust met duurzaamheid bezig. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun bedrijf ook te verduurzamen. Daarbij sluit de Groene Pluim aan met een erkenning voor organisaties die duurzaam ondernemen.

Pluim
Wethouder Joost de Goffau ging vrijdagochtend met een bakfiets op pad om Roompot Group en GBG een symbolische Groene Pluim, een goudpalm, te overhandigen.

Roompot
Volgens het juryrapport is Roompot een voorbeeldbedrijf op het gebied van duurzaam ondernemen. “ Roompot heeft duidelijke keuzes gemaakt in de richting van duurzaamheid en handelt daar ook naar, vooral in de dagelijkse praktijk. Op zowel het gebied van eerlijk werk & economische groei (goal 8), verantwoorde consumptie & productie (goal 12), klimaatactie (goal 13) en partnerschappen (goal 17) levert Roompot een grote bijdrage als bedrijf, maar ook aan de regio.”

Bron: Roompot


               Boek nu een verblijf bij Roompot              
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Center Parcs
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenMolecaten of RCN