Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 28 juni 2021

Kwartet kantoren adviseert bij overname Landal GreenParks door Roompot

De zomer is aangebroken, en net zoals vorig jaar is er reuring in de wereld van de vakantieparken: Roompot, dat in handen is van het Amerikaanse private equity-huis KKR, neemt Landal GreenParks over. Juridisch advies komt van Clifford Chance, Allen & Overy, Houthoff en Latham & Watkins.


Een spraakmakende deal, die vorige week door verschillende media is opgepikt, want Roompot krijgt door de overname maar liefst 120 vakantieparken en -locaties van Landal GreenParks in handen. Samen zijn de vakantiebedrijven nu goed voor zo’n 25 miljoen overnachtingen per jaar. De nieuwverworven locaties bevinden zich bovendien vooral in Noord- en Centraal-Europa, terwijl de Zeeuwse vakantiehuizenexploitant Roompot parken uitbaat in Midden- en Zuid-Europa. Een uitbreiding van Roompot portfolio dus, dat met Landal GreenParks ‘een pan-Europese organisatie wil uitbouwen om samen het meest aantrekkelijke en diverse vakantieaanbod in Europa te vormen’.

Landal GreenParks wordt van de hand gedaan door Awaze, een vakantieverhuurder van de Amerikaanse durfinvesteerder Platinum Equity. Roompot zelf werd vorig jaar overgenomen van de Franse investeerder PAI Partners door investeringsmaatschappij KKR, eveneens afkomstig uit de VS. Destijds was de overnamesom onbekend, maar naar verluidt ging het om circa een miljard euro. Ook nu is niet bekend gemaakt welk bedrag gemoeid is met de overname. De deal moet verder nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraden van de bedrijven en worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteit.  

Bron en hele artikel: Advocatie



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN