Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 4 februari 2022

Vakantieparken in spagaat tussen verduurzaming en groeiende vraag naar meer luxe

 Elk nieuw vakantiepark dat wordt opgeleverd, claimt het meest duurzaam te zijn: autovrij, elektrische golfkarretjes op het park, zonnepanelen op het dak, huisjes die circulair gebouwd zijn. Maar hoe duurzaam zijn de parken eigenlijk echt?

Ook Roompot laat weten allerlei duurzame initiatieven te nemen. Zo wil het onder andere zijn CO2-voetafdruk en zijn restafval tegen 2030 hebben gehalveerd en wil het duurzame groei behalen door een ‘waardige, veilige en gezonde omgeving te bieden aan collega’s’.  

,,Als je het zo hoort, lijkt het lijkt bijna een wedstrijd wie het meest duurzaam bezig is’’, reageert Taekema van Parkvakanties. Volgens hem zetten de parken wel stappen in die richting, maar hij heeft zo zijn bedenkingen bij de duurzaamheid van de parken. ,,Onlangs riep Roompot dat park Eksel het duurzaamste vakantiepark van België is. Ik vraag mij dan af hoe dit wordt vastgesteld.” Er bestaat een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche: de Green Key. Maar omdat veel parken in Nederland dat certificaat hebben, zet Taekema vraagtekens bij de waarde ervan. 

Bron en hele artikel: Gelderlander



of kiest u liever voor Landal, Center Parcs of EuroParcs

of liever naar Siblu Vakantieparken, of Topparken !