Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 29 maart 2023

Nieuwe hoofdgebouw Roompot Park Eksel krijgt vorm

 Het nieuwe centrumgebouw van het Belgische Roompot Park Eksel krijgt stilaan vorm. De basisstructuur van het hoofdgebouw van het duurzaamste park van het land is af. Roompot verwacht de voorzieningen voor de zomer in gebruik te kunnen nemen.


Roompot Park Eksel krijgt een nieuw hoofdgebouw. Op de plek waar het vroegere 't Exelshof stond, bouwt Roompot een nieuwe duurzame plek waar straks de receptie, een binnenspeeltuin, horeca, fietsverhuur en de minimarkt onderdak krijgen.

Duurzaam

Roompot Park Eksel is CO2-negatief en hiermee het duurzaamste vakantieresort van het land. Ook het centrumgebouw wordt volgens die filosofie gebouwd. De structuur is van duurzame massieve panelen kruislaaghout of CLT (cross laminated timber) en volledig van het gas af. 150 zonnepanelen zullen de elektrische voorzieningen en laadpalen op het park van de nodige stroom voorzien, terwijl wadi’s het regenwater opvangen.

Oplaadpunt voor elektrische fietsen

Het centrumgebouw krijgt een ruim terras waar gasten een voorbijrijdende fietsers van een heerlijke kop koffie kunnen genieten en hun elektrische fiets even kunnen laden.

De massieve schuiframen zorgen ervoor dat gasten ook binnen van het mooiste zicht genieten en hun kinderen in de waterspeeltuin in het oog kunnen houden.

Bron: Roompot