maandag 22 mei 2023

Verzet tegen uitbreiding en ‘toeristische roofbouw’ van vakantieparkketen Roompot groeit

Een zeldzame vorm van protest bezorgt de grootste vakantieparkketen van Nederland problemen op Noord-Beveland.

Onaangekondigd stonden ze maandag op de stoep van het gemeentehuis op Noord-Beveland, zo’n 25 inwoners die mordicus tegen de uitbreiding van het nabijgelegen Roompot Beach Resort zijn. Voor de draaiende camera van Omroep Zeeland drukten zij de verbouwereerde burgemeester Loes Meeuwisse tientallen zienswijzen in de hand, gericht tegen de uitbreidingsplannen van het uitgestrekte vakantiepark aan de Oosterschelde. „De burgemeester leek not amused”, zegt Ad Faasse – een van de drijvende krachten achter het protest – aan de telefoon.

Onder de noemer „kwaliteitsverbetering” en „toekomstbestendigheid” wil ’s lands grootste vakantieparkketen het resort, dat staat op de plek van de allereerste Roompot-camping uit 1965, fors uitbreiden. Daarbij wordt er 29 hectare landbouwgrond aan het park toegevoegd.

‘Een zegen voor de lokale democratie’

Op de vereiste bestemmingsplanwijziging kon tot dinsdag worden gereageerd en Noord-Beveland deed dat massaal. Tegen eerdere plannen werd slechts een handvol bezwaren ingediend, deze keer waren het er tientallen. „Een vertienvoudiging”, hoorde gemeenteraadslid Eric Mahieu (PvdA-Groenlinks) in de wandelgangen. „Een zegen voor de lokale democratie” noemt hij het. „En er zit ook nog een petitie aan te komen.”

Bron en hele artikel: NRCof kiest u liever voor Landal, Center Parcs of EuroParcs

of liever naar Siblu Vakantieparken, of Topparken !