Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 26 juni 2023

Nieuwe faciliteiten maken van Roompot Park Eksel de gedroomde uitvalbasis voor fietsvakanties in België

 Het meest duurzame park van België is af. In het najaar van 2021 werd in het uitgestrekte Bosland Roompot Park Eksel geopend dat de ultieme uitvalsbasis voor fietsers zou worden. Vandaag wordt het nieuwe centrumgebouw met duurzame voorzieningen voorgesteld. Een verblijf in Hechtel-Eksel wordt zo helemaal onvergetelijk!


In het uitgestrekte natuurdomein Bosland kunnen gasten al enige tijd ten midden van het Limburgse groen in het meest duurzame park van België logeren. Op de plek waar het vroegere 't Exelshof stond, bouwde Roompot een nieuwe duurzame plek waar straks de receptie, een binnenspeeltuin, horeca, fietsverhuur en de minimarkt onderdak krijgen.

Roompot Park Eksel is door zijn constructie CO2-negatief en dankzij talrijke initiatieven zoals een ecologische grondlaag en een circulaire aanpak het duurzaamste vakantieresort van het land. Ook het centrumgebouw werd volgens die filosofie gebouwd. De structuur bestaat uit duurzame massieve panelen kruislaaghout of CLT (cross laminated timber). 110 zonnepanelen zullen de elektrische voorzieningen en laadpalen voor auto’s en fietsen op het park van de nodige stroom voorzien, terwijl wadi’s het regenwater opvangen. Die initiatieven komen bovenop de vele duurzame inspanningen die Roompot neemt om een positieve impact te hebben op de natuur.

Bosland is de ultieme speeltuin voor wie houdt van buitensport. Als grootste avonturenbos van Vlaanderen, omvat het de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer. De uitgelezen plek voor wie houdt van wandelen, paardrijden en al helemaal voor fietsers. Leuk extraatje: de fiets- en wandelparcours in de omgeving zijn talrijk en ook de Limburgse fiets-hotspots 'Fietsen door de bomen' en 'Fietsen door het water' vind je in de nabijheid terug! De fietsworkshop in het centrumgebouw en oplaadpunt voor je (gehuurde) elektrische fiets maken dat je er als fietser niets tekort komt.

Bron; Roompot



of kiest u liever voor Landal, Center Parcs of EuroParcs

of liever naar Siblu Vakantieparken, of Topparken !