dinsdag 9 januari 2024

Zo stond Roompot opeens symbool voor rommel in het landschap; en daar baalt het bedrijf van

 Arjen Lubach liet in een uitzending Roompot-mascotte Koos met een vakantiehuisje onder zijn arm lopen. ,,Kon ik wel om lachen”, zegt Coen van der Wel, de financiële topman van het bedrijf. ,,Maar dat Lubach een gewaardeerd medewerkster met een Duits accent als ‘kampcommandant’ neerzette, is gewoon heel kwalijk.”

Het etiket ‘verroompottisering’ wordt op elke misstand in de recreatiesector geplakt. ,,We zijn een groot bedrijf en dan moet je tegen een stootje kunnen. Maar zodra er een roofcowboy een park opkoopt, gaat het over Roompot, ook al hebben wij er helemaal niets mee te maken.”

De filosofie van Roompot

Van der Wel groeide op in Oostkapelle en Domburg. ,,Op mijn vijftiende deed ik al vakantiewerk bij Hof Domburg. Dat vakantiepark kwam later in handen van Roompot. In 2014 kwam ik weer in dienst.” In het hoofdkantoor van Roompot in Goes wil hij graag vertellen over de plannen met Roompot Beach Resort Kamperland, de filosofie van de onderneming en hoe hij met lede ogen zag gebeuren dat ‘verroompottisering’ synoniem werd voor het wegjagen van jaarplaatshouders en eenvormige vakantieparken.

Bron en hele artikel:  PZCof kiest u liever voor Landal, Center Parcs of EuroParcs

of liever naar Siblu Vakantieparken, of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials