vrijdag 30 augustus 2024

Zeeland tekent geen beroep aan tegen het uitbreidingsplan Roompot

De uitbreiding van een vakantiepark van Roompot op Noord-Beveland met 23 procent stuit niet op bezwaar van Gedeputeerde Staten van Zeeland.

De uitbreiding van een vakantiepark van Roompot op het eiland Noord-Beveland met 23 procent stuit niet op bezwaar van Gedeputeerde Staten van Zeeland. In een brief aan de Zeeuwse Staten meldt het dagelijks provinciebestuur dat er meerdere redenen zijn om geen beroep aan te tekenen tegen het gewijzigde bestemmingsplan voor Roompot Beachresort.

Buitenproportioneel

Gedeputeerde Staten stellen dat de uitbreiding in oppervlakte ‘beperkt’ is en dat het plan voldoet aan de uitgangspunten van de Omgevingsverordening. Een meerderheid van de gemeenteraad van Noord-Beveland stemde begin juli in met het uitbreidingsplan voor het vakantiepark, dat na veel kritiek was aangepast. Tegenstanders noemden de uitbreiding buitenproportioneel en uitten hun zorgen over de mogelijke aantasting van het landschap, grotere drukte en nadelige gevolgen voor de boeren die grond hebben in de buurt van het vakantiepark.

Bron en hele artikel: binnenlandsbestuur



of kiest u liever voor Landal, Center Parcs of EuroParcs

of liever naar Siblu Vakantieparken, of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials