9 juli 2014

Nieuwe procedure nodig voor Duynpark Callantsoog bij Groote Keeten

oor de aanleg van Duynpark Callantsoog, naast camping Callasande in Groote Keeten, is een nieuwe planologische procedure nodig.

Dat hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen besloten. De plannen van projectontwikkelaar Roompot wijken te zeer af van de plannen die eerder werden ingediend door Camping Callasande.

Chalets
Dit bedrijf kreeg, na moeizame planologische procedures, toestemming om aangrenzend aan de camping chalets/luxe stacaravans te bouwen. Inmiddels heeft de firma Roompot de camping overgenomen. Dit bedrijf wil op de uitbreidingslocatie een kleine honderd luxe ’duinlodges’ bouwen. Maar dat gaat zomaar niet, aldus burgemeester en wethouders.

Een groot deel van de huizen wordt bij voorbeeld flink hoger dan de chalets: 5,5 meter tegen 3,5 meter. Daarom moet er een nieuwe planologische procedure worden gevolgd, die minimaal een half jaar in beslag zal nemen. Een streep door de rekening van de projectontwikkelaar, die al is begonnen met de verkoop van de villa’s.

Streep
Het gemeentebestuur van Schagen staat overigens niet onwelwillend tegenover de nieuwe plannen. Wel wordt een streep gehaald door het verzoek voor het nieuwe bungalowterrein een aparte toegangsweg te mogen maken. Schagen is bang dat camping en bungalowpark dan sneller gesplitst kunnen worden, zodat in feite een nieuw bedrijf ontstaat.

Bron en hele artikel: Noord hollandsch dagblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten