1 augustus 2014

Van Koeveringe: kostprijs recreatie moet omlaag

Henk van Koeveringe, de gepensioneerde oprichter van de Roompot Groep, bekijkt de ontwikkelingen in de recreatiesector tegenwoordig wat meer van een afstand. Als grote bedreiging voor de Nederlandse recreatiesector noemt hij het relatief hoge prijs- en kostenniveau: “We zullen goedkoper moeten worden. Er wordt geklaagd dat we de concurrentie naar het buitenland slecht aan kunnen. Toch ken ik weinig collega’s die zodanig innoveren dat ze de kostprijs van hun product omlaag kunnen brengen. Hier zullen planning en IT-systemen een oplossing moeten bieden.”

Deze beschouwing is slechts een aanloopje op de lezing die Henk van Koeveringe geeft tijdens de beurs Recreavak op 27 en 28 oktober. Van Koeveringe benoemt nog enkele ontwikkelingen:

Kortere vakanties
“De gast is niet meer trouw aan de locatie die hij bezocht ook al was het verblijf prima. De gast boekt voor steeds kortere periodes. Is dat erg? Gasten die kortere vakanties boeken, besteden per dag een stuk meer. Zij willen in korte tijd veel beleven. Zorg dat je daarvoor je aanbod op orde hebt. De gast wenst steeds meer inhoud tijdens zijn vakantie. Alleen een knip- en plak animatieprogramma voor de kleine kinderen is niet voldoende.”

Bron en hele artikel: Pretwerk