23 juli 2017

Kogel is door de kerk: gloednieuw vakantiepark komt eraan

Op de jongste gemeenteraad in Oudenaarde werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Roompot Vakanties en de stad unaniem goedgekeurd. Gespreid over vier fasen plant de Nederlandse vakantieaanbieder 350 nieuwe vakantiewoningen aan de Donk. “Dit gaat het verblijfstoerisme een boost geven.”
De samenwerking tussen de stad Oudenaarde en Roompot Vakanties is een feit. Op het terrein van de vroegere camping Kompas wil Roompot nieuwe verblijfsrecreatie creëren. In een eerste fase zijn 97 vakantiewoningen, 103 parkeerplaatsen en de ontwikkeling van ruim 30.000 vierkante meter groene ruimte gepland. Voorts wordt een permanent aanbod van twintig plaatsen voor mobilhomes voorzien. Dat aanbod kan bij periodes van hoogconjunctuur worden verhoogd. Op termijn ambieert Roompot zelfs de bouw van 350 vakantiewoningen. Met de stad is overeengekomen om die verdere ontwikkeling in vier fasen te realiseren.

De stad Oudenaarde betaalde drie jaar geleden 4,2 miljoen euro voor het 25 hectaren grote recreatieterrein van de voormalige camping Kompas. Het was lang zoeken naar een private partner die er opnieuw in verblijfsrecreatie wou investeren. “Maar met het Nederlandse Roompot Vakanties mogen we echt wel in onze handen wrijven”, benadrukt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). “De uitbouw van een nieuw vakantiepark aan de Donk zal een boost voor het verblijfstoerisme in Oudenaarde en omgeving tot gevolg hebben.”

Bron en hele artikel: Nieuwsblad