20 juli 2017

Roompot ziet steeds meer Belgen en Duitsers opduiken op Nederlandse parken

Nu de zomervakantie echt van start is gegaan blijkt dat het aandeel Belgen en Duitsers dat besloten heeft de vakantie in een Nederlands vakantiehuis door te brengen fors is toegenomen. In de periode juli-augustus brengen in vergelijking met vorig jaar 15 procent meer Belgen en 21 procent meer Duitsers hun vakantie door in een Nederlands vakantiehuisje.

Dat meldt Roompot Vakanties, met 40 eigen vakantieparken marktleider. Vooral de Nederlandse kust blijft onverminderd in trek. Het Zeeuwse bedrijf verwelkomde afgelopen jaar ruim twee miljoen gasten, tezamen goed voor 10,2 miljoen overnachtingen. 67 procent van de gasten is afkomstig uit Nederland, 23 procent heeft de Duitse nationaliteit en 10 procent van de bezoekers komt uit België.

Luxe campingplaatsen
In het eerste half jaar van 2017 zijn in Nederland fors meer nieuwe campers en caravans verkocht, zo blijkt uit cijfers van de BOVAG. Dat laat zien dat het ouderwetse kamperen in een krap tentje in ons land steeds minder populair wordt. Ook Roompot ziet deze zomer een verschuiving, zo is het aantal reserveringen op luxe campingplaatsen met ruim 10 procent gestegen.

Bron en hele artikel: pretwerk