5 januari 2019

Nieuw jaar, nieuw hoofdpijndossier: De Bikkels in Vlierden

De dagen van recreatiepark De Bikkels in Vlierden zijn geteld. Roompot Vakanties deed het park deze week op slot. De kans is groot dat de rekening voor deze beslissing op het bord van de samenleving belandt.

Lange tijd regende het op internet sterren voor Bospark de Bikkels. Bezoekers roemden het park voor de rustige, bosrijke omgeving en het vriendelijke personeel. Kritiek was er ook, op de sobere gedateerde huisjes, maar daar stond volgens bezoekers tegenover dat het schoon en functioneel was.

Toch beschouwt Roompot Vakanties, de huurder van het park, De Bikkels als een dood paard waaraan lang genoeg getrokken is. Vorig jaar liet de directie weten dat er geld bij moest om de boel overeind te houden. Tegelijkertijd lanceerden ze een reddingsplan. De vestiging van ruim vijfhonderd arbeidsmigranten zou een financiële buffer opleveren, waarmee het totale park opgeknapt kon worden.

Deurne werkte niet mee aan het plan. In de gemeente is niet is toegestaan om buitenlandse werknemers onder te brengen in een vakantiepark. Ook de Vlierdense bevolking stond niet te juichen. Dit vooral vanwege het gebrek aan overleg vanuit Roompot, zo klonk het.
.....
Dubbeldik gissen
Daarnaast is het de vraag wat de werkelijke strategie van Roompot is. Is deze zet bedoeld om de gemeente onder druk te zetten om toch akkoord te gaan met de huisvesting van arbeidsmigranten, zoals Vlierdenaren vermoeden? Wordt het doorverhuurd? Gaan ze over een tijd toch renoveren? Het is dubbeldik gissen. Roompot houdt de kaken stevig op elkaar. Ondertussen komt de rekening voor alle bijwerkingen van hun beslissing nu voor rekening van de samenleving. Extra inzet van mensen (ambtenaren, politie) om de boel in de gaten te houden, extra alertheid van Vlierdenaren.

bron: ED

Geen opmerkingen:

Een reactie posten