6 januari 2019

Ook Roompot profileert zich als natuurvriendelijk

Landal en CenterParcs maken al langer werk van hun natuurvriendelijk/duurzaam ondernemen. Roompot gaat ook mee in deze trend en heeft zich als eerste recreatiebedrijf aangesloten bij het project ‘2B Connect’, dat moet zorgen voor meer biodiversiteit in de grensstreek Nederland-België. Het project is een initiatief van 23 Belgische en Nederlandse instanties, waaronder de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en Landschapsbeheer Zeeland. 

Dankzij de herontwikkeling van het nieuwe Roompot resort in Zeeuws-Vlaanderen is er extra veel plek voor de natuur ontstaan. In Nieuwvliet-Bad zijn vier oudere campings getransformeerd tot een modern resort. De eerste woningen werden deze zomer al opgeleverd en recent is ook de eerste fase van de beplanting afgerond.

Bijdrage leveren
“We vinden het belangrijk dat onze projecten een bijdrage leveren aan het verbeteren van de omgeving. Dat doen we onder andere door de natuur meer ruimte te geven”, vertelt ceo Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties. “Dankzij onze deelname aan 2B Connect hadden we de beschikking over experts die ons hebben geholpen deze ambitie nog beter waar te maken. Wat we geleerd hebben in dit project gaan we zeker ook toepassen op andere projecten, beginnende met Roompot Water Village.”

Bron en hele artikel: Pretwerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten