23 januari 2020

Roompot in 2016: 'komende vijftien jaar geen veranderingen'

Met de bouw van luxe bungalows op Noordzee Beach Village in Nieuwvliet heeft Roompot een belofte die ze in 2016 hebben gedaan aan de standplaatshouders gebroken. Roompot beloofde toen dat er de komende vijftien jaar geen bungalows zouden worden gebouwd op het gedeelte dat juist nu plaats moeten maken voor zo'n 70 tot 80 bungalows.

Noordzee Beach VillageNoordzee Beach Village heette tot een aantal jaar terug de Pannenschuur. Toen de Roompot het park deels wilde herstructureren zijn er verschillende gesprekken gevoerd tussen de belangenvereniging Pannenschuur (BVP) en de Roompot. Uit notulen van een van die gesprekken, blijkt nu dat de Roompot de belofte heeft gedaan dat het campinggedeelte 'De Wandelaar' de "komende vijftien jaar" een stacaravan- en chaletpark blijft.

De notulen en gespreksnotities zijn in het bezit van Omroep Zeeland. Daaruit blijkt ook dat de directeur van Roompot, Jurgen van Cutsem, aanwezig was bij die gesprekken. De Roompot bevestigt het bestaan van de notities, maar geeft er een andere uitleg aan dan de bewoners. Volgens het recreatie-concern verandert er niks aan de bestemming van het campinggedeelte, zoals dat in het bestemmingsplan staat.

"Wij wijzigen de bestemming van het park niet en zullen ook niet vragen om een wijziging van het bestemmingsplan dat al sinds 2013 bestaat", schrijft het concern. "Ook na de werken die wij in 2021 zullen starten, zal het een dergelijk park zijn. Wat wel wijzigt is dat wij deze gronden niet meer zullen aanbieden aan jaarhuurders die er hun eigen stacaravan of chalet op plaatsen."

Bron en hele artikel: omroep zeeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten