5 januari 2020

Vakantiepark Weerterbergen met oud op nieuw zonder stroom en water

Vakantiepark Weerterbergen in Weert zat in de nacht van dinsdag op woensdag zonder elektriciteit en stromend water.

Oorzaak is volgens netbeheerder Enexis een probleem bij een of meerdere transformatorhuisjes op het vakantiepark. Rond 5:00 uur was er weer stroom, weet lokale nieuwssite Weertdegekste. Wat de problemen precies zijn en hoe die zijn ontstaan is nog onduidelijk.

Verantwoordelijkheid

"Die maken deel uit van de eigen stroomvoorziening van het vakantieverblijf", zegt een woordvoerder van Enexis. "Daarom valt het probleem in principe buiten onze verantwoordelijkheid, maar we zijn wel ter plaatse om het probleem op te lossen", zei de woordvoerder nog rond 3:00 uur. " Enexis is met meerdere busjes aanwezig op het park aan de Trancheeweg.

Grote storing Roompot Weerterbergen

Een woordvoerder van Roompot, eigenaar van Weerterbergen, spreekt van een "grote storing". Hij wil niet zeggen hoeveel vakantiegangers op dit moment op het park verblijven. Op het park staan ongeveer 500 bungalows en 43 villa's. Naast de stroomstoring is er ook geen stromend water. Over de oorzaak van die waterstoring is ook nog niets bekend. Wel zou die waterstoring al eerder zijn begonnen, op oudejaarsavond. Niet duidelijk is in hoeverre die waterstoring verband houdt met de stroomstoring.

Bron en hele artikel: 1limburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten