29 juni 2020

Koos Konijn van Roompot slaat onder KKR nieuwe wegen in

Het van oorsprong Zeeuwse Roompot Vakantieparken komt in handen van private-equityfirma KKR. En die wil vooral groeien in Europa.

Koos Konijn gaat het druk krijgen!

Koos Konijn gaat het nog druk krijgen. De mascotte van Roompot Vakantieparken, bekend van minidisco’s en zijn populaire YouTube-kanaal, wacht na de overname door private-equityfirma KKR waarschijnlijk meer animatieprogramma’s dan ooit. En wie weet zien we hem zelfs terug in Oost-Europa.

Donderdag werd bekend dat het Franse investeringsfonds PAI Roompot voor een onbekend bedrag doorverkoopt aan het Amerikaanse KKR. Het van oorsprong Zeeuwse bedrijf stond al sinds 2019 in de etalage, nadat het iets meer dan drie jaar eigendom was geweest van PAI. Volgens het Financieele Dagblad bedroeg de vraagprijs ongeveer 1 miljard euro. PAI kocht Roompot in 2016 voor tussen de 500 en 600 miljoen euro.

Nu gaan de Amerikanen er dus mee vandoor, als derde private equity-eigenaar in negen jaar. Roompot (2.000 werknemers) wist met die investeerders de afgelopen jaren flink te groeien. Ooit in 1965 begonnen als een Zeeuwse camping, telt het bedrijf inmiddels zo’n 33 Nederlandse, Duitse en Belgische bungalow- en vakantieparken. Roompot, genoemd naar een geul in de Oosterschelde, werkt bovendien samen met meer dan 100 andere parken op het gebied van bijvoorbeeld boekingssystemen en distributie. Het verwelkomt jaarlijks zo’n 3 miljoen gasten, de omzet bedraagt ongeveer 400 miljoen euro.

Dat kan nog veel beter, denkt KKR. De durfinvesteerder maakt in het persbericht duidelijk dat het maar één doel heeft: nog veel groter worden. Nieuwe parken openen, overnames doen en meer vakantiegangers aantrekken, is het idee. Roompot wil niet alleen de grootste zijn in Nederland, maar in heel Europa.

Bron en hele artikel: NRC


               Boek nu een verblijf bij Roompot               
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Center Parcs

 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN