Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 30 mei 2021

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent een gloednieuw Qurios park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant het strand, en aan de andere kant het ingepolderde landschap. Een heerlijke plek om het hele jaar door te ontspannen en te genieten van alles waar we in Nederland zo trots op zijn. Het eerste Qurios park opende in 2016 in Bloemendaal en dit is inmiddels het vijfde park. Qurios staat voor kwaliteit, duurzaamheid en excellente service.

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Een duurzaam park

Een Qurios park bouwt men altijd zo duurzaam mogelijk. Met de uitgangspunten van de Green Key certificering in gedachten voldoet het aan meer dan 80 duurzaamheidseisen. Bij de bouw houdt men rekening met duurzame bouwmaterialen, maar voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Dankzij slimme meters monitort het park zijn energieverbruik en kan het waar nodig bijsturen. Op tekening stond in 2018 een heel gasloos concept. Maar omdat de vraag naar elektra hier in de regio groter is dan het stroomnetwerk aankan, kiest Qurios in Callantsoog voor een alternatief in de vorm van biopropaan, dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen. De hernieuwbare grondstoffen van biopropaan bestaan voor zo’n 88% uit afval en voor 12% uit hernieuwbare plantaardige oliën, die ook afkomstig zijn uit gecertificeerde plantages. Wel gas, toch duurzaam.

De ziel van Callantsoog

Bij de ontwikkeling van het park stelde men zich eerst de vraag: Hoe maken we de ziel van Callantsoog voor onze gasten zo tastbaar mogelijk? We creëren graag een plek die hoe bijzonder ook, helemaal opgaat in haar eigen omgeving.

De ziel van Callantsoog heeft men gevangen in drie thema’s, waaraan ook een eigen storycottage werd geweid. Kleurrijk Holland, Natte Voeten en Hollandse Kost.

Bron: Roompot



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN