Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 29 augustus 2021

Achtergronden bij de bouw van Qurios Gulpen; duurzaam vakantiepark in Limburgse heuvelland

Het buurtschap Euverem, onderdeel van de gemeente Gulpen-Wittem is sinds 31 augustus 2021 uitgebreid met een duurzaam vakantiepark, Qurios-Gulpen. Het park omvat 185 cottages en een centrumgebouw waarin receptie, restaurant, fietsenverhuur en kidscorner zijn ondergebracht.


Het nieuwe park ligt op de westflank van het Gulpdal en vervangt het verouderde bungalowpark Euverem dat in 2019 is gesloopt. De eerste gasten verblijven vanaf 1 september 2021 in de duurzaam gebouwde lodges. Qurios-Gulpen is een merknaam van Roompot en is ontwikkeld door Inleisure.

Bij de bouw is gestreefd naar harmonische integratie van de bebouwing in het heuvellandschap en het zoveel mogelijk ontzien van bestaande bomen en struiken. Wel zijn waar dat nodig was nieuwe bomen en struiken geplant, zodat de optimale groenbeleving in stand blijft. Bij het leeuwendeel van cottages is het systeem van houtskeletbouw toegepast. Qua bouwmethode lijkt die op de ‘ouderwetse’ vakwerkbouw zoals die vroeger in deze streken werd uitgeoefend.

Bron en hele artikel: Pretwerk



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN