Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 10 december 2021

Luxe vakantieparken verdringen recreanten met een kleine beurs

Eigenaars van een simpele caravan of chaletje op een camping worden weggeduwd door eigenaars van luxe vakantieparken. Dat moet stoppen, vindt Heidi Bouhlel, duo-commissielid SP Noord-Holland.

Wat is recreatie? Voor mij is dat even weg van huis, vrij zijn van mijn werk en met een boek op een veldje onder een boom of picknicken met mijn kinderen in recreatiegebied Het Twiske. Voor vele ouderen en gezinnen is recreatie een caravan of klein chaletje op een camping waar ze ieder vrij moment naar toe kunnen. Een plekje waar al hun spaargeld in zit en vaak van generatie op generatie over gaat.

Helaas zien we steeds meer dat campings worden opgekocht en omgebouwd tot luxe parken of resorts, waar dan vakantievilla’s of dure grote bungalows op gebouwd worden. Dit allemaal voor het ‘grote’ geld en om toerisme aan te trekken.

Plaatsmaken voor dure villa’s

Op dit moment is 54 procent van de vakantieparken in handen van grote projectontwikkelaars zoals Droomparken, Roompot, Europarcs en Dutchen. In mijn mailbox en via het platform recreanten recht zie ik elke dag berichten voorbijkomen van mensen die een brief hebben gehad dat hun camping verkocht is en dat ze wegens herstructurering plaats moeten maken voor dure villa’s. 

Bron en hele artikel: Trouw



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN