Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 3 december 2021

Roompot opnieuw genomineerd voor prijs van duurzaamste bedrijf van Nederland


Roompot is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de prijs van het duurzaamste bedrijf van Nederland. Roompot dankt zijn nominatie aan o.a. de duurzame initiatieven om zijn CO2 voetafdruk te halveren tegen 2030. De prijs is een initiatief van de stichting Nederland CO2 Neutraal.

50% minder CO2 tegen 2030

Roompot heeft een ambitieus duurzaamheidsprogramma. De vakantieaanbieder komt namelijk elk jaar dichter bij zijn doel om in 2030 zijn CO2-voetafdruk en restafval werkelijk met 50% te hebben verminderd. Dit is de stichting Nederland CO2 Neutraal duidelijk opgevallen.

Met die doelstellingen investeert Roompot flink in de transitie naar duurzame energie op zijn parken en in het gebruik van duurzame en circulaire bouwmaterialen. Zo ontvangt Roompot zijn gasten sinds 2019 op het eerste gasloze park van Zeeland en geeft het de voorkeur aan warmtepompen of aan biologische en circulaire alternatieve energiebronnen. Recent startte men ook met de installatie van bijna 5.000 zonnepanelen op diverse Roompot locaties. Alleen door dit initiatief zal de vakantieaanbieder zijn CO2 voetafdruk al elk jaar met 800.000 kg verminderen.

In 2021 opende Roompot ook het duurzaamste park van België. Dankzij het gebruik van duurzame bouwmaterialen en circulaire technieken op het Roompot Park Eksel zijn alle autoverplaatsingen van en naar het park door gasten voor de volgende 25 jaar geneutraliseerd. Dit geldt bovendien ook voor alle transport die nodig was voor de aanbouw van dit CO2 negatieve park.

Bron: Roompot



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN