Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 9 januari 2021

Uitverkoop van een recreatieoord Hoek van Holland

In Hoek van Holland werden wij als eigenaren met de neus op de feiten gedrukt. Het recreatieoord was nog geen week gesloten, toen wij een brief thuis kregen dat het in de verkoop zou gaan. Over de macht van projectontwikkelaars.

Recreatieoord Hoek van Holland gaat in de verkoop. Elfhonderd vaste recreanten zijn van slag, onder wie ik. Vorig jaar kocht ik een huisje van mijn oudedagsreserve.


Dinsdag 8 december verscheen een verhelderend stuk over de voorgenomen verkoop van het recreatieoord door Eppo König in deze krant. Vooral de zin ‘Het college van VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA en CU-SGP hoopte de zaak in zeven weken, nét voor het kerstreces, politiek te regelen’ voelde alarmerend. Roompot en EuroParcs worden genoemd als twee potentiële kopers.

Een veelheid aan artikelen die de laatste jaren verschenen bewijzen dat deze internationale georiënteerde vakantieparkketens als een epidemie over ons land trekken. Laagdrempelige recreatieoorden maken plaats voor dure vakantieparken. EuroParcs is een Nederlands familiebedrijf met aandeelhouders en een eigen chaletbouwbedrijf. De chalets die zij neerzetten zijn bedoeld als investeringen voor mensen met geld. EuroParcs verhuurt ze voor je, maar minimaal 70procent van verhuurprijs strijkt EuroParcs zelf op. Het Amerikaanse trustbedrijf KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co) bezit Roompot sinds dit jaar. Trustbedrijven laten zich zonder ethiek drijven door winst. Als Rotterdam inderdaad met een van deze bedrijven in zee gaat, zijn onze bestuurders of naïef of gewetenloos.

Bron enhele artikel: nrc



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN