Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 24 september 2021

Roompot maakt een groot landelijk event van World Cleanup Day


Zaterdag vond de 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland plaats. De afgelopen jaren bewees Roompot al een van de meest geëngageerde bedrijven te zijn op deze belangrijke dag. Dit jaar wil Roompot het nog beter doen en organiseert het een groots Cleanup event met tal van activiteiten ter land en op het water in Zeeland. Bovenop de tientallen opruimacties doorheen Nederland natuurlijk.

De World Cleanup Day staat elk jaar met stip genoteerd in de agenda bij Roompot. Honderden medewerkers en gasten nemen dan vrijwillig deel aan de grootste opruimactie van het land. Met succes, zo ruimden de medewerkers en gasten in 2019 10% van al het zwerfafval op dat die dag werd opgeraapt.

Bij Roompot beseft iedereen hoe belangrijk een mooie en nette omgeving is. Op maar ook buiten het park, waar gasten vaak een mooie wandeling of ontspannende fietstocht maken.

Een groots event

Als partner van de World Cleanup Day en de Plastic Soup Foundation wil Roompot zijn inspanning dit jaar nog vergroten. De 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland mag voor Roompot een groots event worden. En zo pakt de aanbieder van vakantiewoningen ook dit jaar uit.

Zoals de voorbije jaren heeft Roompot tientallen opruimacties bij de Plastic Soup Foundation aangemeld. Hiervoor kunnen gasten, buurtbewoners en medewerkers zich via de website van de World Cleanup Day aanmelden en zo zwerfaval op zaterdag 18 september mee helpen opruimen.

Tientallen activiteiten ter land en op het water in Zeeland

Naast die inspanningen organiseert Roompot op het Beach Resort in Kamperland (Zeeland) op zaterdag 18 september ook tal van activiteiten voor zijn gasten. Het doel van die activiteiten is jong en oud(er) bewust te maken van hoeveel zwerfafval mensen achterlaten en hen op een leuke manier te betrekken bij het opruimen van dat afval.

Crazy Cleanup Challenge

Gasten en medewerkers worden op Kamperland uitgenodigd om zoveel mogelijk plastic flessen, hout, verpakkingsmateriaal en blikken te verzamelen en te registreren via een app. Dat afval verzamelen ze allemaal in een grote ‘recycle hub’ die Roompot dan zal onthullen. Van daaruit vertrekt dat afval gescheiden om gerecycled te worden.

Street art maken

Om het extra leuk te maken voor de kids en hen nog bewuster te maken van wat men allemaal in de natuur weggooit, organiseert het Sport & Entertainment team van Roompot extra leuke activiteiten. Zo zullen ze met afval mooie street art maken en al doende leren hoe belangrijk circulariteit voor onze planeet is.

Op het water

Roompot zal zijn inspanningen in Kamperland niet beperken tot zwerfafval dat op de grond te vinden is. Het trekt ook het water op met workshops supfietsen. Tijdens die workshop zullen gasten al suppend afval uit het water halen.  

Daarnaast zet Roompot ook het team van de familiehaven Roompot Marin op Kamperland in om gasten per boot naar moeilijk toegankelijke stranden te brengen. Daar wordt zelden afval achtergelaten, maar spoelt helaas heel wat troep aan. Ook hier wil Roompot wat aan doen.

Met al deze initiatieven hoopt Roompot medewerkers en gasten nog bewuster te maken van de impact die zwerfafval op de natuur heeft.

bron: Roompot



of kiest u liever voor Landal of Center Parcs

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN