Roompot Vakantieparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zondag 2 oktober 2022

Burdaard heeft bedenkingen bij “te groot” vakantiepark: “Earst sjen, dan leauwe”

 Zo’n vijftig recreatiewoningen en een aantal groepsaccommodaties moeten er komen in Burdaard. De plannen voor het vakantiepark liggen er al tijden. Een ontwikkelaar en zo’n tien jaar later laat het park nog steeds op zich wachten.


Inmiddels staat de eerste modelwoning in het dorpje aan de Dokkumer Ee en daarmee lijken de plannen ineens veel concreter. De inwoners van Burdaard hebben zo hun twijfels over de omvang van de plannen. “55 wenningen is wol in hiele boel”, verklaart dorpsbelangvoorzitter Jaap Hiemstra. “Wy ha it by inoar opteld en dan komst wol op tusken de 400 en 500 ekstra minsken yn it heechseizoen dy’t hjir omstappe yn it doarp. En dat moat wol kinne, ek kwa ferkear.”

TEN KOSTE VAN UITZICHT EN PRIVACY

Vooral directe omwonenden zijn niet blij met de komst van mogelijk honderden nieuwe buren. Trienke Schaaf-Zijlstra en haar man wonen naast het terrein. Zij zijn bang dat ze hun vrije uitzicht en privacy kwijtraken. “Wy ha in prachtich moai plak en dat wolle wy graach sa hâlde.” Wat haar betreft blijft het bij fase 1, de vakantiewoningen bij het water, en blijft de rest van het terrein leeg. “Wat ús belanget komt hjir nea in fakânsjepark.”

..

De ontwikkelaar zelf wil nog niet veel over de plannen kwijt. Er zouden al wel een paar honderd geïnteresseerden zijn. Vakantieparkenorganisatie Roompot zal de verhuur straks op zich nemen.

Bron en hele artikel: RTV nof