Roompot zet van 17 tot en met 23 oktober de mossel in de kijker in zijn Zeeuwse parkrestaurants. Het wil hiermee de tweede editie van de Nationale Mosselweek van Good Fish extra onder de aandacht brengen. Sinds mei 2020 serveert Roompot alleen maar duurzame vis. Het is de eerste in de branche die bewust alleen duurzame vis en schaaldieren heeft.
Na een eerste geslaagde editie blaast Roompot met Good Fish, het Nederlandse Mosselbureau, het MSC-keurmerk en andere restaurants in Nederland de Nationale Mosselweek voor het tweede jaar nieuw leven in.
Duurzaam product
Van al het zeeleven is de mossel waarschijnlijk wel het meest duurzame product dat men kan eten. Op de VISwijzer van Good Fish scoren mosselen groen, dankzij het stabiele bestand, de duurzame kweektechniek en het goede beheer.
Tijdens de Nationale Mosselweek, die van 17 tot en met 23 oktober 2022 wordt georganiseerd, serveren de deelnemende restaurants een heerlijke en duurzame appetizer van mosselen. Hiermee brengen ze niet alleen de mossel onder de aandacht maar tonen ze ook aan hun gasten dat je mosselen op vele manieren kan eten. De bekende of traditionele grote mosselpot is er maar één van.
Bron: Roompot