27 december 2019

Roompot zegt huur op van 200 staanplaatsen: 'Mijn chalet staat er net vijf weken'

Naar schatting dertig families voelen zich zwaar gedupeerd door Roompot. Ze hebben dit jaar allemaal een chalet gekocht of overgenomen en huren daarvoor een staanplaats op Camping Zeebad in Breskens. Maar Roompot heeft de huur per eind volgend jaar opgezegd om op die plek 150 luxe bungalows te kunnen bouwen.

Sommige families staan net een kleine maand op de camping en zijn van tevoren niet gewaarschuwd, ook niet toen ze expliciet vroegen naar eventuele herstructureringsplannen op het park.

Michaël Klein uit het Duitse Mönchengladbach was blij toen hij na jaren zoeken een geschikt plekje vond langs de Zeeuwse kust. Hij wilde de staanplaats op Camping Zeebad eerst nog wel even bekijken voordat hij het huurcontract tekende. En zo liep hij dit najaar over de camping met een medewerker van Roompot. Het viel Michaël op dat op een aantal plekken bungalows werden gebouwd en vroeg of er voor de rest van het park ook herstructureringsplannen waren. De medewerker van Roompot zei dat dit niet het geval was, en dat er de komende jaren wel wat kleinere werkzaamheden zouden worden uitgevoerd. Zo zouden de internetverbindingen worden verbeterd en een aantal waterleidingen worden aangepakt.

Huurcontract Roompot Zeebad in Breskens

Klein was gerustgesteld en tekende 15 november vol vertrouwen het huurcontract met Roompot. Dezelfde dag nog kwam zijn gloednieuwe chalet aan op de camping en is het geplaatst. De schok was groot toen een kleine maand later, op 18 december, het huurcontract per eind 2020 werd opgezegd. Sindsdien slaapt hij slecht, is zijn kerstvakantie aan de Zeeuwse kust verpest en is hij moedeloos. In de afgelopen dagen heeft hij via internet de hele Nederlandse kust afgezocht, tot aan Den Helder aan toe, maar geen enkele camping heeft een plek voor hem waar hij met zijn chalet kan komen staan.

Bron en hele artikel: omroep zeeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten