2 maart 2020

Roompot krijgt nieuw ecologisch park in Noord-Hollandse Wijdenes

Roompot Vakanties blijft groeien. Met Pasen 2021 wilt het een nieuw ecoresort in het Noord-Hollandse Wijdenes openen. De bouwwerkzaamheden starten dit najaar. In totaal komen er 71 luxe ecolodges.

Ecoresort Wijdenes

In het voorjaar van 2021 zal Roompot een nieuw vakantiepark met 71 luxe ecolodges openen. Ditmaal geen park voor grote gezinnen, maar wel een kleinschalig hedendaags ecoresort voor absolute rustzoekers die ver weg van de snelweg de vogels willen horen fluiten en het water van het Markermeer willen horen kabbelen.

Oude camping
Aan de Zuideruitweg in het Noord-Hollandse Wijdenes vindt men tussen de groene weilanden en direct aan het Markermeer een fantastische plek waar ooit camping Het Hof was gelegen.

Samen met initiatiefnemer MEER! plant Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen en Europa’s nummer twee, Roompot, er de komst van een nieuw en hedendaags park met 71 luxe ecolodges. Hun doel is een uniek, eigentijds, kwalitatief hoogstaand park, ver weg van alle lawaai, aan rustzoekers aan te bieden. Een gevoel van ruimte en vrijheid is voor hen namelijk erg belangrijk.

Luxe Ecolodges

Ecolodge Wijdenes
In lijn met Water Village, het eerste gasloze park dat Roompot afgelopen zomer opende, zal Ecoresort Wijdenes volledig gasloos zijn en daarmee ook het eerste vakantiepark van Noord- Holland zijn zonder gasverbinding.  Daarnaast voorziet men de 71 luxe ecolodges van zonnepanelen zodat ze zo onafhankelijk mogelijk zijn van het elektriciteitsnet.

Ecolodges: duurzaam en met alle comfort

Bij het ontwerp besteedden initiatiefnemer MEER! en Roompot erg veel aandacht aan de isolatie van de ecolodges en willen zij de vakantiewoningen van een groen “sedum” dak voorzien zodat ze zo passief mogelijk worden. Het groene dak van elke ecolodge zal zo water opvangen, waarmee grondwaterreserves zullen worden aangevuld, voedsel voor insecten bieden en verkoelend werken in de zomer. De woningen zullen hiermee ook nog beter geïntegreerd zijn in het landschap.

De ecolodges zal men in hout bouwen, zodat ze ook zoveel mogelijk CO2 opslaan.

Autoluw vakantiepark

Vanuit die duurzame insteek en om gasten zoveel mogelijk rust te gunnen, zal men het gebruik van de auto in het park beperken. Gasten zullen nog tot hun vakantiewoning kunnen rijden om hun koffers in- en uit te laden, maar verder worden uitgenodigd om de auto centraal te parkeren.

Aandacht voor duurzaamheid én comfort

Als grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederlands en Europa’s nummer 2 is Roompot ervan overtuigd dat dit park een succes wordt. Vakantiegangers gaan steeds dichterbij met vakantie en proberen zo veel mogelijk aandacht aan duurzaamheid te schenken, zonder aan comfort te willen inboeten. Het park is volledig op die manier (in)getekend, want naast het ecologische karakter zal het park ook alle comfort aan de toekomstige gasten aanbieden.

Bron: Roompot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten