5 maart 2020

Roompot schakelt over op biopropaangas en verlaagt CO2 uitstoot

Roompot en zijn jaarplaatshouders schakelen over van fossiele propaangas naar biopropaangas van Primagaz. Door deze eenvoudige verandering kan Roompot de CO2-uitstoot van alle jaarplaatshouders tot 78% verminderen en zal elk gezin ruim 400 kg minder CO2 per jaar uitstoten.

De grootste aanbieder van vakantiewoningen en -accommodaties in Nederland vindt dat iedereen recht heeft op de beste vakantie. Naast een uitstekende service en een mooie en comfortabele vakantiewoning is ook de locatie van zijn parken bepalend voor dat heerlijke vakantiegevoel waar heel wat gasten naar op zoek zijn.

3 duurzame pijlers
Roompot koestert die omgeving door gebruik te maken van duurzame en lokale materialen, streekeigen groen te (her)planten en heel wat bestaande gronden op te waarderen. Daarnaast besteedt het heel wat aandacht, middelen en inspanningen aan de drie pijlers van zijn duurzaam beleid:

  1. De vermindering van plastic voor eenmalig gebruik zodat de stranden en zeeën proper worden
  2. Kinderen die het thuis of door ziekte moeilijk hebben toch een mooie vakantie te bezorgen via de Koos Konijn Foundation
  3. De opwarming van de aarde tegen te gaan door zijn CO2-uitstoot actief te verlagen (en geen zogenaamde certificaten te kopen)

Van fossiele brandstof naar duurzame energie
Gedreven door die laatste pijler opende de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland zijn eerste gasloze vakantiepark vorige zomer. Voor de jaarplaatshouders die niet zomaar van het gas kunnen, en gemotiveerd door dezelfde duurzame doelstelling, besliste Roompot om het propaangas te vervangen door biopropaangas van Primagaz.

Propaangas is een bijproduct afkomstig uit de winning van aardgas en het raffineren van aardolie. Biopropaan wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en restafval, wat het 100% fossielvrij, hernieuwbaar en duurzaam maakt.

Bron en hele artikel: Pretwerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten